5

Ο Στέργιος Θουλιώτης δραστηριοποιείται αποκλειστικά στον τομέα των κατασκευών τα τελευταία 60 χρόνια. Απόλυτα εξειδικευμένος, άρτια καταρτισμένος, οραματιστής, με αγάπη και πίστη για την Ορθοδοξία αναλαμβάνει το σχεδιασμό, την κατασκευή και την ασφαλή τοποθέτηση Ναΐσκων, μικρών Εκκλησιών και παρεκκλησίων .

Η σημαντική παρουσία του στον Ελλαδικό χώρο αλλά και στο εξωτερικό καθιστούν εγγύηση στις κατασκευές που αναλαμβάνει.

Εκκλησάκια με την υπογραφή «Θουλιώτης» κοσμούν όλη την ελληνική επικράτεια αλλά και λοιπές χώρες στις οποίες μεταφέρει με ασφάλεια τις κατασκευές του.

Σημείο σταθμός της καριέρας του κυρίου Θουλιώτη αλλά και της εταιρείας του είναι η εκπλήρωση ενός μεγαλόπνοου σχεδίου, η κατασκευή σε μικρογραφία του Ιερού Ναού της Αγίας Σοφίας της Κωνσταντινούπολης. 

Μελετήθηκε μέχρι την πιο μικρή της λεπτομέρεια, αποτυπώθηκε με βάση τον αρχικό σχεδιασμό της και κατασκευάσθηκε με απόλυτη προσοχή ώστε σήμερα να στολίζει το χωριό της Ειρήνης στο στην Καρδία του Δήμου Θέρμης στο οποίο και τοποθετήθηκε.

Είναι το πρώτο ομοίωμα της Αγίας Σοφίας στην Ελλάδα και είναι κατασκευασμένο από την εταιρεία «Θουλιώτης Στέργιος».

Βιογραφικό

Ο Στέργιος Θουλιώτης το 1955 και σε ηλικία 15 ετών εισήχθη στην Τεχνική Σχολή του Βόλου. Με καθημερινή πρακτική εξάσκηση με έμπειρους τεχνίτες οικοδόμους σε συνδυασμό με θεωρητική διδασκαλία απέκτησε το πρώτο του πτυχίο μετά την επιτυχή ολοκλήρωσή του.

Συνέχισε τις ανώτερες σπουδές σε σχολή της Σαντορίνης για ακόμη ένα πτυχίο το του έδωσε τη δυνατότητα για αναλαμβάνει κοινοτικά και δημόσια έργα. Τιμής ένεκεν έλαβε μετάλλιο για την προσφορά του στους σεισμόπληκτους των Κυκλάδων νήσων.

Στην προσπάθεια που καταβάλει όλα αυτά τα χρόνια έχει συμμάχους του την οικογένειά του, ενώ ιδιαίτερο ζήλο στην τέχνη του δείχνουν τα παιδία του, τα οποία είναι άξιοι συνεχιστές του.